DZIEŃ ZDROWIA I WIOSNY W ŁAPSZAŃSKIEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ

streda, marec 29, 2017

 

W piątek w naszej szkole obchodzony był   Dzień Wiosny i Zdrowia.
Z tej okazji każda klasa ze swoim wychowawcą przygotowywała wiosenne posiłki promując zdrowe odżywianie. Z różnego rodzaju warzyw i owoców powstały kulinarne cuda. Uczniowie w fartuszkach z deseczką i nożykiem przystępowali do tworzenia zdrowych posiłków. Każdy  uczeń miał swoje zadanie – by później razem z kolegami i koleżankami stworzyć  swoją potrawę jako dzieło swojej klasy. Po ukończeniu swoich dzieł i sprawdzeniu osobistych predyspozycji  kulinarnych, wszyscy uczniowie zebrali się w sali zerówki by popróbować fantastycznych posiłków. Sałatki owocowe, sałatki warzywne -  ich różnorodność cieszyła wzrok i podniebienie a wiosenne kanapki z buźkami i czerwonymi ustami zachęcały do konsumpcji. Po obfitym posiłku wszyscy uczniowie spotkali się na holu by uczestniczyć w egzotycznej podróży po Chinach. Ciekawe zdjęcia i opowieści Pana podróżnika Ryszarda Stabach (trzask.pl), wprowadziły wszystkich w klimat nieznanej rzeczywistości. Po przeżyciach z dalekich Chin uczniowie Szkoły Podstawowej udali się nad rzeczkę utopić marzannę – którą wszyscy, stęsknieni za wiosennym ciepłem, zrobili to z wielką przyjemnością.

Edyta Magiera

 

GALERIA ZDJĘĆ

Kategoria: 
Back to Top